Kontaktlinser online

Köp dina kontaktlinser online!

Att köpa sina kontaktlinser online är idag mycket vanligt! Du får garanterat betala betydligt mer för dina kontaktlinser om du köper dem hos en optiker än vad du betalar om du köper dina kontaktlinser online.

En kontaktlins är en lins som korrigerar synen på ett mindre framhävt sätt än glasögon alternativt används för kosmetiska ändamål för att ändra ögonfärg.

Det sägs att Leonardo da Vinci var den första som redan i början av 1500-talet gjorde en beskrivning av hur kontaktlinser fungerar, men det skulle dröja ända till 1887 innan den första kontaktlinsen tillverkades i Tyskland av Adolf Frick.

Kontaktlinser används i huvudsak för att korrigera synfel precis som glasögon vilket kan vara en befrielse för dig med väldigt svåra synfel som därmed slipper bära tjocka och tunga glasögon. Även idrottsmän har stor glädje av att kunna använda linser i stället för glasögon då de utövar sin idrott. De flesta som använder kontaktlinser gör det dock för att de är lätta och praktiska att använda, de reagerar inte på väderlek, de är inte i vägen och ger inte synfältet samma begränsningar som glasögon gör.

En annan fördel med att använda kontaktlinser är att de oftast kan korrigera fler synfel än vad glasögon kan exempelvis astigmatism.

En annan orsak till att använda kontaktlinser kan vara att du vill ändra ditt utseende med färgade linser. Fördelen med dessa är att de finns både med och utan styrka så att även du som inte har något synfel kan använda dem och experimentera med din ögonfärg. Med färgade linser kan du helt ändra ögonfärg, tillsätta nyanser till din naturliga ögonfärg eller använda dig av linser med motiv. Det sistnämnda är populärt att göra vid högtider då linserna ofta är motiv som relaterar till högtiden i fråga. Det första man tänker på är kansek Halloween då man kan se väldigt skräckinjangande ut genom att använda färgade linser med motiv.

Den allra första kontaktlinsen tillverkades i glas, kunde bara användas i någon timme och tillverkades aldrig för allmänheten. Det var först på 1940-talet som kontaktlinsen i plexiglas kom ut på marknaden till ett väldigt högt pris. De mjuka linserna som kunde bäras en hel dag kom på 1950-talet och det är just den modellen som fortfarande är den populäraste kontaktlinstypen på den svenska marknaden.

Här kan du läsa mer om hur du bäst kan köpa kontaktlinser online!